Britiske ryttere samler fire medaljer i en spennende helg ved verdensmesterskapet i Cyclocross (galleri)

Innholdsfortegnelse:

Tom Pidcock ledet en britisk 1-2-3 i Junior Men's under en spennende helg under Cyclocross World Championships

VM i Cyclocross 2017 viste seg å være en underholdende helg med racing, der forholdene endret seg for nesten alle løp.

I Junior Men's-arrangementet var parken fortsatt frossen og snødekt. Tom Pidcock, allerede europeisk og britisk nasjonalmester, la en fenomenal tur fra start til slutt.

17-åringen gikk tidlig fra sine rivaler og holdt dem trygt i sjakk gjennom hele løpet. En utglidning på en av de avsluttende rundene kunne ha forpurret hans ellers nesten perfekte tur, men junioren beholdt roen, justerte bakbremsen og syklet videre til målstreken.

Før løpet sa Pidcock til Cyclist at han likte å være favoritt, og resultatet viser at han taklet det presset utmerket.

Bieles Cyclocross World Championships: Britisk 1-2-3 på podiet for juniorer for menn

Bak Pidcock fullførte hans britiske lagkamerater Dan Tulett og Ben Turner en helbritisk pallplass. I løpet av en uke da den unge britiske cyclocross-rytteren Charlie Craig døde bare 15 år gammel, var følelsen av anledningen tydelig å se i det britiske laget.

Storbritannias fjerde medalje for helgen kom fra Evie Richards i U23-løpet for kvinner. Richards var den forsvarende mesteren og la et solid ritt til slutt på pallen, bak Annemarie Worst (Nederland) og Ellen Noble (USA).

Bieles Cyclocross verdensmesterskap: Evie Richards rir til bronse

Nikki Brammeier, Helen Wyman og Hannah Payton avrundet den første konkurransedagen med flagget for Team GB i eliteløpet for kvinner.

Nylig tilbake fra skade, kjempet Wyman hardt for å komme i topp-20 mens Brammeier ble nummer niende og Payton kom på 27. plass.

Bieles Cyclocross-VM: Nikki Brammeier under eliteløpet for kvinner

Da kvinnene løp hadde banen tint opp uten å bli for gjørmete ennå. Det hele skulle endres på dag to.

Da den andre konkurransedagen startet, var temperaturene mye høyere enn de hadde vært, og banen ble til en slurvete gjørmegrav.

Bieles Cyclocross verdensmesterskap: U23 menns løp

På agendaen sto U23- og Eliteløp for menn. Joris Nieuwenhuis (Nederland) viste seg for sterk for sine rivaler og vant med over ett minutt til Felipe Orts (Spania). Nieuwenhuiss lagkamerat Sieben Wouters var neste over streken for å stå på siste trinn på pallen.

Den siste begivenheten i helgen fortsatte med setekanten, men til slutt ser det ut til at dekkvalget var avgjørende.

Denne analysen tar ingenting fra Wout van Aert (Belgia), som med suksess forsvarte regnbuetrøyen sin, men en sen punktering for tidlig løpsleder Mathieu van der Poel (Nederland) ga van Aert åpningen han trengte.

Bieles Cyclocross-verdensmesterskap: Folkemengden ser på Elite-rennet for menn

Rapporter rett etter løpet opplyste at belgieren bare fikk en punktering mens andre ryttere fikk fem eller flere, med noen som trakk seg etter å ha gått tom for reservehjul.

Alle øyne er nå rettet mot de grønne dekkene verdensmesteren brukte. Forhåpentligvis tilgjengelig i en lokal sykkelbutikk nær deg snart.

Alle bilder: Dan Monaghan - cadenceimages.com