Giro d'Italia 2017: Tom Dumoulin slår Quintana i siste TT for å vinne Giro d'Italia med 31 sekunder

Innholdsfortegnelse:

Team Sunweb-rytteren blir den første nederlandske vinneren av Giroen

I en spikerbitende siste etappe av den 100th Giro d'Italia produserte Tom Dumoulin (Team Sunweb) sitt livs tidsprøve for å rive løpet fra Nairo Quintana (Movistar). Nesten fra første sving på pedalen på den 29,3 km lange tidskjøringen, trakk Dumoulin seg unna rivalene for å dra tilbake tiden han hadde tapt i de foregående etappene.

Han trengte å ta igjen 53 sekunder, og endte til slutt 1m24s foran Quintana, som klarte å henge på andreplassen, med Italias Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) på tredjeplass.

Det viste seg å være den perfekte avslutningen på et løp som har hatt drama, heroikk og kontroverser i løpet av de tre ukene.

Den endelige vinnermarginen på bare 31 sekunder var et bevis på hvor tett kampen var, og det vil være få mennesker som vil føle at Dumoulins seier ikke var fullt fortjent.

Hvordan etappe 21 av Giro d'Italia gikk ut

På tampen av siste etappe må arrangørene av Giro d'Italia 2017 ha gned seg i hendene over hvor godt løpet hadde utviklet seg, og kulminerte i denne spennende oppslutningen.

Da rytterne stilte opp på startrampen, var det fortsatt ingen sikkerhet om hvordan årets Giro ville slå ut.

Bare noen få dager tidligere hadde Team Sunwebs Dumoulin sett ut som en sikker vinner.

Etter etappe 15 hadde han en pute på 2m51s over sin nærmeste rival, og han trengte bare å holde seg nær de største konkurrentene i fjellet og ikke tape for mye tid, og han ville sikre en enkel seier i siste tid. -prøve – en 29,3 km utforkjøring fra Monza til Milano.

Et par kostbare feil i løpets siste etapper førte imidlertid til at han mistet den rosa trøya og gikk inn i temporittet på fjerdeplass på GC, 53 sekunder etter den nye løpslederen Quintana.

Foran ham var også Nibali, som var 39 sekunder under på Quintana, og FDJs Thibaut Pinot på 43 sekunder.

Dumoulin var blant favorittene til å vinne etappen, takket være hans overlegne tidskjøringsferdigheter sammenlignet med rivalene, men det var usikkert om han kunne slå tilbake 53 sekunder på ganske kort avstand, spesielt slik han hadde sett ut fysisk utmattet i de foregående stadiene.

Før starten av den 21st etappen var det vanskelig å forutsi hvem som ville være på pallen på slutten, og i hvilken posisjon.

Tilsvarende hadde Adam Yates (Orica-Scott) en ledelse på 28 sekunder i løpet av tidsprøven, men mannen i hælene hans var Bob Jungels (Quick-Step Floors), en av de beste tempoløperne i feltet, så den endelige vinneren av den hvite trøya var like usikker som den rosa.

Tidlig på etappen ble den beste tiden satt av nederlandske Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) på 33m08s. Da favorittene satte i gang, etablerte Dumoulin seg raskt som bestemann mot klokken.

Ved det første sjekkpunktet hadde han allerede tatt betydelig tid tilbake på hver av de tre mennene foran ham på GC.

I mellomtiden kom Jungels hjem på en tid på 34m02s, hele 94 sekunder foran Yates for å ta den hvite trøya av ryggen til den britiske rytteren.

Dumoulin kunne ikke vinne etappen. Tiden hans på 33m23s var nok til å gi ham nummer to bak Van Emden, men enda viktigere var det 1m27s foran Pinot, 54 sekunder foran Nibali og 1m24s foran Quintana.

På slutten av en av de mest spennende Giroene i nyere tid, vant Dumoulin den 100th-utgaven av løpet med en margin på bare 31 sekunder, for å bli den eneste Nederlenderen vinner Italias beste løp.

Quintana klarte å holde seg til andreplassen på pallen, med Nibali på tredjeplass.

Også på finalepallen tok Team Skys Mikel Landa King of the Mountains-trøyen, og Quick-Step Floors' Fernando Gaviria tok poengtrøyen, mens Quick-Step Floors også tok lagprisen.