Jeg vil ikke vinne et løp fordi en rytter ikke er der' Alaphilippe kjemper mot Valverde i Ardennene

Innholdsfortegnelse:

Den franske rytteren ønsker å fortsette sin Monument-suksess og også være konkurransedyktig på Touren

Da Alejandro Valverde (Movistar) tok sin femte Fleche Wallonne-tittel i 2017, sa en oppgitt Dan Martin til pressen "kanskje jeg må vente til han trekker seg for å vinne dette løpet".

Den 37 år gamle spanjolen har vært så dominerende i Ardennes Classics de siste årene at det nesten har virket umulig å slå ham.

Men Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) mener at han har det som trengs for å få slutt på Valverdes Ardennes-herredømme og vil heller gjøre det mens han fortsatt kjører løp enn når han har trukket seg.

Snakker til syklisten Alaphilippe sa: 'Jeg vil vinne disse rittene [Ardennes Classics] med Valverde i pelotonen.

'Jeg vil ikke vinne sykkelritt fordi han eller en bestemt rytter ikke er der.'

Franskmannen kom nærme seg i 2016 og ble nummer to, bak Valverde, og sjette i henholdsvis Fleche Wallonne og Amstel Gold.

Men han klarte ikke å gjenta denne suksessen i 2017 etter at en kneskade utelukket ham fra vårens løp.

Likevel klarte 25-åringen fortsatt å gjøre forrige sesong til den beste i karrieren så langt, og endte på pallen både i Milan-San Remo og Il Lombardia, og tok en etappe i Vuelta a Espana i mellom.

Den naturlige progresjonen er å gå et skritt videre i disse løpene. Det sier seg selv at Alaphilippe ønsker å stå på det øverste trinnet på pallen, men innser at lagets forlegenhet av rikdom gjør det sannsynlig at han vil være langt fra den eneste Quick-Step-rytteren som prøver å vinne et bestemt monument.

'Selvfølgelig vil jeg gjerne vinne et stort løp som et av monumentene eller løpe godt i Touren, men dette avhenger av hvordan løpet utspiller seg, sa Alaphilippe.

'Se på Milan-San Remo for eksempel, jeg var en av tre karer som kjørte mål, noe som ikke har skjedd på lenge.

'Hvert løp er forskjellig hvert år, og hvis det ikke er jeg som prøver å vinne, kan det være Philippe Gilbert eller Fernando Gaviria eller en annen rytter, og da vil jeg bare gjøre jobben min for å hjelpe dem.'

Med Dan Martins overgang bort fra Quick-Step Floors og Gilberts fokus på Paris-Roubaix i 2018, virker det uunngåelig at Alaphilippe blir den ubestridte lederen for laget ved Ardennes Classics.

Med dette sagt betyr Bob Jungels sin avgjørelse om å kjøre Tour de France at han også vil være mer fokusert på disse endagsklassikerne i april, og du kan aldri helt utelukke Gilbert fra noe.

Bare se hvordan han rullet tilbake klokken for å vinne Amstel Gold i 2017.

Det er tydelig at Alaphilippe er en talentfull rytter - Brian Holm kaller ham et "kunstverk" - men noen mener at han må klare seg i sin aggressive kjørenatur og kjøre smartere hvis han skal klare de største løpene, noe som rytteren ser ut til å være enig i.

'Jeg vil holde meg motivert, men jeg må også forbli roligere når jeg kjører og motivert på et mål, gjør mindre feil enn i fjor, så kanskje jeg kan ta en stor seier.'