Tour of Flanders 2018: Van der Breggen vinner igjen etter nok en solomasterclass

Innholdsfortegnelse:

Anna Van der Breggen følger opp Strade Bianche-suksessen sin med seier i Flandern etter et hendelsesfylt løp

Anna Van der Breggen (Boels-Dolmans) vant Flandernrunden for kvinner i 2018 med en perfekt timet solo-pause som ingen av hennes rivaler kunne motarbeide.

Van der Breggen angrep en redusert peloton like over toppen av Kruisberg med 27 km igjen i et lignende trekk som hun vant Strade Bianchi forrige måned, og så aldri ut i fare for å bli tatt.

lagkamerat Amy Pieters ledet det som var igjen av jagerne over linjen for en Boels-Dolmans 1-2, med Annamiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) som fullførte et rent bord på pallen for nederlenderne.

De kalde og våte forholdene som har dominert den siste uken var igjen tilstede da feltet la ut fra Oudenaarde på en 151 km bane som inkluderte fem brosteinsbelagte sektorer og 11 bakker før mål tilbake i Oudenaarde.

Forholdene ville bedre seg etter hvert som dagen gikk, og gitt forholdene – og det faktum at alle de tøffe stigningene var konsentrert i andre halvdel av løpet – var det tidlig å gå forsiktig.

En pause på åtte ryttere gikk klar etter rundt 25 km, men ble aldri sluppet ut av pelotonens sikte og ble feid opp på den brosteinsbelagte delen av Paddestraat med mindre enn 40 km borte.

Tempoet var slik at flere andre ryttere prøvde og klarte ikke å gå klar, før Natalie Van Gogh (Parkhotel Valkenburg) endelig fikk et trekk for å holde seg med en kraftig bølge foran.

Men etter å ha fått nesten ett minutts fordel igjen begynte det høye tempoet foran i pelotonen å fortelle, og hun ble raskt slukt igjen.

Rittet ble imidlertid kastet ut i kaos like før den fryktede Kapelmuur i Geraardsbergen, da en massepileup så mange ryttere treffe gulvet, og mange flere ble forsinket.

Da de nådde toppen av Kapelmuur var løpet fullstendig fragmentert, men snart hadde en peloton på rundt 35 ryttere reformert seg. Med «Hellingen» som kom tykt og raskt i siste tredjedel av løpet var det uunngåelig at favorittene ble stadig mer synlige i forkant av saken, og det viste seg.

På toppen av Kruisberg, med 28 km igjen, ledet en utvalgt gruppe på 12, inkludert alle hovedfavorittene.

Det var da Van der Breggen gjorde sitt grep. Da hun kom til Oude Kwaremont hadde hun allerede et minutts fordel, med en kvartett ryttere på jakt, inkludert Van Vleuten (Mitchelton-Scott) og Ashleigh Moolman Pasio (Cervelo-Bigla)..

Men gapet gikk bare én vei, og ved målstreken hadde Van der Breggen god tid til å suge til seg applausen mens hun løp over streken med begge hendene i været.

Bilde: Eurosport