Geraint Thomas og Chris Froome skal kjøre Tour of Britain

Innholdsfortegnelse:

Team Sky Tour de France-vinnende duo annonsert for Storbritannias største løp

Tour de France-mester Geraint Thomas og Giro d'Italia-mester Chris Froome vil lede Team Sky på Tour of Britain, som starter i Pembrey Country Park, Carmarthenshire, søndag 2. september.

Thomas kommer tilbake til det en-ukes etapperitt etter å ha sikret seg en gul jomfrutrøye i juli. Waliserens seier ble feiret bredt da han kom tilbake, og han ser nå frem til en retur til racing i hjemlandet.

'Så snart jeg var ferdig med Touren, visste jeg at jeg ville sykle Tour of Britain og kjøre på hjemmeveier. Det starter i Wales, som vil være spesielt, og så får jeg dra og rase over hele Storbritannia. Jeg kan ikke vente, sa Thomas.

'Jeg vil gå på løpet i form til å konkurrere og nyte det. Vi får se hvordan de neste ukene går, men jeg ser frem til det og jeg vet at vi vil ha et sterkt lag der. Wout [Poels] ser veldig bra ut for øyeblikket også.'

Thomas er en gjenganger på Tour of Britain og har konkurrert åtte ganger siden debuten med Storbritannia-laget i 2005, med hans beste plassering som sjette i 2009.

Ved fjorårets utgave endte Thomas på sjuende sammenlagt og tok prisen som best plasserte britiske rytter.

Riding the Tour of Britain betyr at Froome vil være fraværende fra Vuelta a Espana og dermed ikke forsvare tittelen sin. Froome har rutinemessig kjørt Vuelta siden 2011, men med seier i fjorårets løp og fire påfølgende Grand Tour i beina, har Giro-mesteren valgt å endre programmet.

'Det er lenge siden jeg har kjørt Tour of Britain. Vuelta a Espana har alltid vært et så stort mål og f alt dessverre sammen med Tour of Britain, men å ikke gjøre La Vuelta i år gir meg sjansen til å komme tilbake til Storbritannia og løpe på det som ser ut som en flott parcours,» forklarte Froome.

'Jeg gleder meg veldig til å ri. Jeg husker alltid at det var en god atmosfære på Tour of Britain, og løpet har bare blitt større med årene. Jeg ser virkelig frem til å komme tilbake.'

Dette vil være Froomes første deltakelse i Tour of Britain siden 2009, da den seks ganger Grand Tour-mesteren som lagkamerat med Thomas på Barloworld endte på 50. plass. Hans eneste andre deltakelse på løpet var i 2007 der han endte på 31. plass.

Froome og Thomas får selskap av tidligere Tour of Britain-etappevinner og fjelldomestique Wout Poels. De gjenværende Team Sky-rytterne for løpet er ennå ikke bekreftet.

Froome og Thomas slutter seg til Katusha-Alpecin-duoen Alex Dowsett og Marcel Kittel som bekreftede ryttere for årets løp.

OVO Tour of Britain begynner søndag 2. september i Pembrey Country Park, Wales før den avsluttes en uke senere søndag 9. september i London.