Tom Pidcock vinner Baby Giro d'Italia-tittelen etter dominerende prestasjoner

Innholdsfortegnelse:

Yorkshireman blir den første britiske rytteren til å ta sammenlagtseier i prestisjefylte under-23-løp

Tom Pidcock er 2020-mesteren i 'Baby Giro d'Italia' etter en dominerende prestasjon på de to siste dagene i høyfjellet.

21-åringen sikret sammenlagtseieren i det prestisjetunge etapperittet for under 23 år etter to-ryggseire på 7. og 8. trinn. Det avrundet en imponerende uke med racing der Pidcock også vant etappe 4.

Yorkshiremannen tok ledelsen for første gang med den seieren, fra Bonferraro di Sorga til Bolca. Pidcock slo nærmeste rival Kevin Colleoni med 22 sekunder etter å ha gått solo på den siste stigningen, og bygget opp en ledelse på 58 sekunder.

Pidcock utvidet deretter løpsledelsen til 1:28 på 7. etappe etter å ha slått Colleoni igjen, denne gangen med 26 sekunder.

For å gå inn på den siste dagen av racing, en 107 km etappe rundt Aprica som inneholdt en bestigning av Mortirolo, var alt Pidcock måtte gjøre var å forsvare ledertrøyen.

Men et tøft tempo så at fronten av løpet ble redusert til bare syv ryttere med 70 km igjen. Til slutt rømte Pidcock og Colleoni fra den reduserte gruppen, om enn med italienerne som slet.

På de siste 30 km tok Pidcock deretter Henri Vandenabeele fra Lotto Soudal U23-laget, med paret som kjørte til mål sammen og Pidcock slo belgieren i sprintavslutningen.

Pidcock snakket med ITV4 umiddelbart etter å ha avsluttet tot altittelen på målstreken, og spøkte med at han ikke engang hadde snakket med familien før han ble intervjuet av Ned Boulting og David Millar.

For Trinty Racing-rytteren, den totale seieren på Baby Giro d'Italia slutter seg godt til hans triumf i Paris-Roubaix Espoirs-løpet 2019 som hans største seire på veien hittil.

Giro d'Italia U23-løpet har hatt et imponerende navn med vinnere de siste årene, inkludert Aleksandr Vlasov, Pavel Sivakov og Carlos Betancur.

Pidcock vil nå fortsette å dele oppmerksomheten mellom racing road, cyclocross og terrengsykkel fremover. I februar i år ble 21-åringen nummer to i verdensmesterskapet i cyclocross elite for menn bak Mathieu van der Poel.