Galleri: Peerless Primoz Roglic dominerer åpningen Vuelta a Espana TT

Innholdsfortegnelse:

Slovensk får rødtrøyeforsvaret til en best mulig start ettersom rivalene stort sett feiler

Arrangørene av årets Vuelta a Espana kan ha brutt med sin vanlige skikk med å starte løpet med en team-TT, i stedet for å gå med et individuelt løp mot klokken for å avgjøre den første røde trøyen med en 7,1 km runde. rundt Burgos.

Men det var ingen reell overraskelse i resultatet, Primož Roglič (Jumbo-Visma) startet sin søken etter en tredje strake Vuelta-seier med en dominerende seier.

Tidsprøver kan være tidkrevende å se, selv korte som dette, selv om det var mye variasjon i kurset for i det minste å gi interessant å se – og noen flotte fotomuligheter.

Sett likevel en tanke til spanjolen Alex Aranburu (Astana), en av de tidlige startende, som kom inn med en utmerket tid på 8min 38sek for å vinne sin plass i varmesetet som raskeste mann.

Han måtte da sitte der og se på mens rytter etter rytter prøvde og ikke klarte å matche tiden hans, vel vitende om at den mest sannsynlige trusselen ville komme fra den aller siste rytteren på veien, Roglič selv.

Og det viste seg at den slovenske forsvarende mesteren gikk 6 sekunder raskere enn Alanburu og slo Ineos Grenadiers GC-rivalene Richard Carapaz og Egan Bernal med henholdsvis 25 og 27 sekunder.

Av de andre utfordrerne til Rogličs samlede krone, var Alanburus Astana-lagkamerat Alex Vlasov best plassert i 10th på 14 sekunder, mens Team DSMs Romain Bardet leverte en overraskende sterk tur for å fullføre 14th, 17 sekunder ned på Jumbo-Visma-mannen.