Strava KoM for La Redoute fortsetter å falle

Innholdsfortegnelse:

Tidligere Liege-Bastogne-Liege-mester holder Strava KoM i hele 24 timer

La Redoute, den mest beryktede stigningen fra det årlige Liège-Bastogne-Liege Monument-løpet, har blitt lekeplassen for en interessant Strava-kamp.

Philippe Gilbert, vinner av løpet i 2011, startet det hele da han tok King of the Mountain for Strava-segmentet sist torsdag etter å ha blitt utfordret av broren til å ta den raskeste tiden.

Lotto-Soudal-rytteren syklet som en del av en ny dokumentar om karrieren sin da han anstrengte seg oppover den 1,5 km lange stigningen på 10 % som vises årlig i «La Doyenne».

En mester i kraftfull innsats, 37-åringen satte en ny bestetid på 4 minutter og 25 sekunder, og reduserte 17 sekunder fra Romain Bardets tid, som ble satt på en rekonisering av løpet i 2019.

For å stille inn den nye tiden, presset Gilbert på en solid 526W i litt over fire minutter, og nådde maksim alt 881W, i gjennomsnitt 20,9 kmt. Med tonehøyder på over 20 prosent syklet Gilbert også med en relativt lav gjennomsnittlig tråkkfrekvens på 80 rpm.

Etter å ha satt den nye Strava KoM, tok Gilbert seg deretter til Twitter for å utfordre andre til å prøve å slå det. Sannsynligvis til den femdobbelte Monument-vinnerens overraskelse, ble tiden hans veltet to ganger på bare 72 timer.

For det første ble Gilberts tid forbedret av Jumbo-Vismas utviklingslagsrytter Gijs Leemreize. Den 20 år gamle nederlandske rytteren klippet tre sekunder fra Gilberts tid for å sette en ny standard på 4 minutter, 22 sekunder.

Lettere enn Gilbert, Leemreize måtte bare ta ut 483W for å bedre tiden til motparten, 17 år eldre enn han, i en tid som han sannsynligvis trodde ville sikre segmentets krone en stund.

Det var helt til en annen nederlandsk rytter, Mathijs Loman, hadde sin egen tilt på tittelen på søndag, og forbedret Leemreizes tid med ytterligere syv sekunder for å sette en ny KoM-tid på 4 minutter og 15 sekunder.

En tidligere Zwift Academy-finalist, Loman, kjører nå for amatørlaget Hoppenbrouwers-Viro. Han la også ut kraftdataene sine, noe som fikk ham til å ta ut 507W for den nye rekorden, med et gjennomsnitt på imponerende 21,4 kmt.