Tre gull for Storbritannia under UCI Track World Cup i Berlin

Innholdsfortegnelse:

Kvinner skinner i Team Pursuit, Omnium og Madison

Storbritannia tok andreplassen på medaljetabellen under UCI Track World Cup i Berlin. Gullmedaljer i kvinnenes Team Pursuit, Omnium og Madison – samt sølv i Madison for menn – betydde at det ble en vellykket helg i tredje runde av turneringen.

Kvartetten til Katie Archibald, Emily Kay, Laura Kenny og Emily Nelson fikk en pangstart på fredag, og slapp gjennom åpningsrundene før de møtte Australia i gullmedaljekampen.

Det var en tett kjøring, med litt over to tideler som skilte de to, men Storbritannia beseglet seieren med tiden 4:16.153.

De britiske mennene, ledet av Ed Clancy, hadde det dårligere, og ble slått ut av Australia i deres første runde.

Enda en skuffelse kom på lørdag da Jason Kenny ble slått ut tidlig i Keirin for menn.

Det ville imidlertid ikke vare, med Mark Stewart og Ollie Wood som tok sølv i Madison for menn senere. Duoen tok treffets eneste medalje for menn, bak Danmark.

I mellomtiden var Archibald dominerende i kvinnenes Omnium, og vant de tre første turneringene og overvant en krasj i Points Race for å ta gull 14 poeng over sølvmedaljevinner, Italias Letizia Paternoster.

Søndag ble det enda et gull for Storbritannia, da Kenny og Nelson tok sine andre gull i turneringen i Madison for kvinner.

Kenny var en sen erstatter for Archibald, som trakk seg etter krasjen hennes i Omnium. Duoen kjørte det tett, og tok doble poeng på siste runde for å avslutte på 37 poeng, ni foran sølvmedaljevinnerne danskene.