Jakob Fuglsang forlater Tour de France etter krasj på etappe 16

Innholdsfortegnelse:

Jakob Fuglsang, som gikk inn i Tour de France 2019 som en av favorittene, har blitt tvunget til å avbryte løpet

Jakbon Fuglsang (Astana) har forlatt Tour de France 2019 etter å ha krasjet på etappe 16. Dansken gikk ned på det som burde vært en rett frem dag for rytterne i den generelle klassifiseringen, men beviste det motsatte da krasjet avsluttet løpet..

Med teamet hans samlet rundt ham for å ta løpslederen tilbake til pelotonen, begynte tegnene på at Fuglsangs løp kunne være over å vise seg da han tok av hjelmen og sto rundt og så fortumlet ut.

Da løpskameraene ble liggende på Fuglsang, tok han veien mot medisinske kjøretøyer og løpet var over.

Med rundt 25 km igjen til det som forventes å bli en sprintavslutning, fortsatte pelotonget på vei til linjen i Nimes.

Til tross for en sterk vårkampanje og mye snakk om hans status som en av favorittene, gikk Fuglsang inn i den andre hviledagen etter 15 etapper på niendeplass, 5:27 etter Julian Alaphilippe i den gule trøya.

Selv om Alaphilippe er rabattert - etter den mindre og mindre sikre antagelsen om at han vil falle fra pallen i løpets siste uke - var Fuglsang fortsatt 3:37 bak Thibaut Pinot på nåværende fjerdeplass tot alt.

Å hoppe så mange plasser og ta tilbake så mye tid ville vært et stort spørsmål om Fuglsang skulle nå finalepallen i Paris.

Allikevel kunne han ha hatt en sjanse til etappeseier i løpets sene fjelletapper. Uansett om det er på førsteplass sammenlagt eller knapt har kuttet tiden bak, er det aldri hyggelig å se noens løp avsluttes på grunn av skade eller sykdom.