Dowsett sikrer GB ekstra plass i Tokyo-OL med verdensmesterskap i tidskjøring

Innholdsfortegnelse:

Til tross for karrierens beste prestasjoner, kan Dowsett fortsatt gå glipp av neste års OL

Til tross for at han sikret Storbritannia en ekstra plass ved neste års olympiske leker med en karriere-beste femte i verdensmesterskapet i temporitt, kan det hende at Alex Dowsett ikke er garantert sin plass i Tokyo 2020.

Kateusha-Alpecin-rytteren endte 2:02 under den endelige vinneren Rohan Dennis som så av konkurranse fra belgiske Remco Evenepoel og Italias Filippo Ganna, som fullførte pallen.

Dowsetts tur var imidlertid god nok til at Storbritannia ble tildelt en andreplass i temporittet ved neste sommers OL i Japan.

30-åringens opptreden i Harrogate antyder at han ville være blant favorittene til å representere Storbritannia i Tokyo, men strenge regler rundt deltakelse kan føre til at han går glipp av det.

'Denne prestasjonen kaster OL inn som en mulighet, men de har denne latterlige regelen der du må være en del av road race-teamet for å sykle temporittet, sa Dowsett.

'Det er latterlig fordi det er som å si til Usain Bolt at hvis du vil ta 100 meter, må du gjøre 800 og 1500 meter, de er forskjellige idretter.'

Dowsett gikk glipp av pallen med bare syv sekunder, men overgikk forventningene før løpet ved å bryte topp fem. Den gode prestasjonen kom også som en lettelse for Dowsett som følte presset av et hjemme-VM.

'Før tidskjøringen var jeg veldig nervøs de siste dagene, faktisk. Når jeg blir nervøs begynner jeg å bevege meg rundt og [blir] uproduktiv og hviler ikke, sa Dowsett etter løpet.

'Jeg liker ikke et mål om hvor jeg vil avslutte fordi jeg vil vinne. Ser på hva som er realistisk, ville jeg ha tenkt topp 10, så jeg er fornøyd med femte. Det var hyggelig at alt kom sammen.'

En av rytterne som veltet Dowsett var 19 år gamle Evenepoel. Mens belgieren slapp inn nesten 70 sekunder til dagens vinner, var det en enestående prestasjon med tanke på at han kjørte som junior for bare 12 måneder siden.

Dowsett noterte Evenepoels prestasjon og øremerket ham som en ekte kandidat til gull i Tokyo neste år.

'Han er fenomenal. Ta alderen hans ut av ligningen, på to måneder vant han Classica San Sebastian, Tour of Belgium og den europeiske tidskjøringen. Det er tre helt forskjellige løp som bør vinnes av tre forskjellige ryttere, noe som er spesielt, sa Dowsett.