Tøff Gravesend-kurs for å være vertskap for 2019 cyclocross Nationals

Innholdsfortegnelse:

Cyclocross National Championships drar til Gravesend Cyclopark for 2019

British Cycling har annonsert at 2019 cyclocross nasjonale mesterskap vil bli arrangert på Cyclopark i Gravesend, Kent. Mesterskapene vil finne sted fra 12. til 13. januar på det spesialbygde sykkelsenteret som brukes til roadracing og sykkelcross-arrangementer med lukket krets.

Strekningen går parallelt med motorveien A2 og er kjent for sine tøffe forhold, med sterk vind ofte en faktor på grunn av banens eksponerte natur og nærhet til motorveien.

Kretsen, som også arrangerer en runde med National Trophy, er kjent for sin spesielt krevende og tekniske karakter.

Med en gruset stigning, bratte stigninger og en vanskelig teknisk del, har banen ofte tatt selv de mest erfarne rytterne.

The National Trophy-stevnet 2017 så flere tunge krasj, inkludert en rytter som knakk rammen i to under løpet.

Til tross for at det er et år unna, er det sannsynlig at nåværende nasjonale mestere Helen Wyman (Xypex-Verge Sport), Tom Pidcock (Telenet-Fidea Lions) og Evie Richards (Trek Factory Racing) kommer tilbake for å forsvare titlene sine.

Alle tre klarte å ta de nasjonale stripene relativt enkelt i Sunderland tidligere denne måneden.

Pidcock klarte å distansere sine rivaler tidlig, og vant solo for å ta U23-tittelen for menn. Senere samme dag tok Wyman sin 10. kvinnetittel etter å ha spilt sammen med Nikki Brammeier (Mudiita) mesteparten av løpet.

Richards produserte uten tvil den sterkeste turen i mesterskapet, og gikk solo i første omgang og vant til slutt med betydelig margin for å ta U23-tittelen for kvinner.