Alice Barnes og Alex Dowsett vinner i det britiske tidsritt nasjonale mesterskapet

Innholdsfortegnelse:

Partriumf på teknisk Norfolk-bane. Foto: TDW Sport

Alice Barnes og Alex Dowsett har blitt kåret til nasjonale tidsrittmestere i Sandringham, begge slo sterke rivaler - inkludert i Alices tilfelle hennes egen søster - for å ta bort trøyene.

Men's Race: En sjette seier for Dowsett

Start og mål på Royal Estate i Sandringham, 25,9 mil for menn satte kursen mot havet nær Docking. Ikke spesielt egnet for raske tider, den inneholdt noen små spark og mange tekniske cornere, men var likevel fri for vinden som noen hadde forventet.

Til tross for mangel på TV-dekning, skilte herrenes startark med en rekke høyprofilerte proffer. Disse inkluderer Ian Stannard og Owain Doull (Team Ineos), Jonathan Dibben (Madison Genesis), Steve Cummings (Dimension Data) og John Archibald (Ribble Pro Cycling)..

Med den forsvarende mesteren Geraint Thomas bundet opp i forberedelsene til Tour de France, etterlot dette Alex Dowsett og Harry Tanfield (Katusha-Alpecin) som de høyest plasserte forsvarsrytterne.

Da tidene som ble publisert hadde nærmet seg under-50-minutters-grensen hele ettermiddagen, var Cummings den første som gikk under. Imidlertid ble 2017-dobbeltmesteren øyeblikkelig fortrengt av Archibald, som i prosessen garanterte seg selv minst pallplassering.

Dette lot bare lagkameratene Dowsett og deretter Tanfield avslutte. Første Dowsett snek seg inn 6,8 sekunder foran Archibald. Med bare Tanfield nå på kurs, kom og gikk Dowsetts tid på 49:25, og sikret mannen fra Essex en fantastisk sjette nasjonale mesterskapsseier.

Da Tanfield til slutt endte like utenfor topp 10, ga dette sølvet til Archibald og bronsen til Cummings.

Kvinnerløp: Barnes-søstrene bytter trøya

Med en kortere 17-mils bane tiltrakk kvinneløpet ryttere inkludert Sarah Storey (Storey Racing), Elizabeth Banks (Bigla), Katie Archibald og Neah Evans (Team Huub), Hayley Simmonds (BTC City Ljubljana), sammen med søstrene Hannah og Alice Barnes (Canyon-Sram) kom seg til startstreken.

Som i herreløpet, var det to lagkamerater som skulle sette av gårde sist. I dette tilfellet søsken og lignende favoritter, Hannah og Alice Barnes.

Da løpet nådde sitt klimaks, var det Simmonds som satt i det varme setet med bare Barnes-søstrene igjen til mål. Det betyr at BTC City Ljubljana-rytteren var garantert en medalje, hun f alt én plass tilbake da Alice Barnes kjørte hjem 14,909 sekunder før sin tid.

Det var bare Hannah som var ferdig. Når hun så oppover veien etter mesterens trøye, kunne hun ved denne anledningen bare klare den tredje raskeste tiden. Til slutt endte hun 32 sekunder bak søsteren og 15 sekunder bak Simmonds.

Alice forklarte turen hennes etter å ha trukket på seg mesterens trøye som ble forlatt av søsteren hennes, og forklarte: «Jeg var sløyd over å ha fått to fjerdeplasser på de europeiske lekene denne uken. Jeg ville gjøre opp for det her.

'Jeg hadde ikke sett kurset før i morges. Jeg fulgte en av U23-guttene rundt og fikk en ide om det i rasetempo. Jeg er virkelig glad… jeg gleder meg til å få skinndressen min.’