VM 2019: Ung amerikaner går lenge etter solo seier i junior menns landeveisløp

Innholdsfortegnelse:

Quinn Simmons gikk lenge og så aldri ut som å overgi fordelen sin på veien til å vinne juniorløpet for menn. Foto: SWPix.com

Quinn Simmons (USA) vant junior menns landeveisløp under verdensmesterskapet. Den unge amerikaneren vant under ugunstige forhold som så mange ryttere traff asf alten.

Med Italias Alessio Martinelli på andreplass og en annen amerikaner, Magnus Sheffield, på tredjeplass, var det ryttere fra disse to nasjonene som animerte løpet.

Etter å ha unnlatt å ta medalje i den tidligere tidsforsøket hvor han var mye ansett, vil seieren komme som en lettelse for 18 år gamle Simmons. Det skjedde etter en hektisk dag der både den nøytrale tjenesten og legenes biler gjorde raske forretninger.

Rytterne, mellom 17 og 19 år, dekket 148 km fra Richmond til Harrogate, og møtte periodisk regn og våte veier. Med 2 171 meter klatring kom mesteparten av dette før rytterne traff den første av tre runder rundt Harrogate.

Men den britiske rytteren Max Walker hengende foran som den eneste resten av en tidlig pause og den fulle styrken til det amerikanske og nederlandske teamet som jaget etter ham, satte flere krasj mange ryttere ut av strid lenge før de kom dit.

Med Walker endelig tatt rundt 60 km fra mål, nådde løpet sin siste fase. Så snart fangsten var tatt, skjøt de to amerikanerne - Simmons og Sheffield - av gårde, med Brit Lewis Askey, spanjolen Carlos Cano Rodriguez og Pavel Bittner fra Tsjekkia som kom for selskap.

Nå med bare rundt 30 ryttere igjen, tok det en stund før Italia og Tyskland tok seg sammen for å ta opp jakten. Blandet inn blant dem gjorde de gjenværende britiske rytterne en god jobb med å overvåke gjengen og på en subtil måte forstyrre jakten.

Til tross for innsatsen, befant følgende ryttere seg til slutt innenfor lukkeavstand fra pausen. Det var da Simmons bestemte seg for å dra avgårde for andre gang.

Da regnet begynte å hamre, virket de utmattede jagerne ikke tilbøyelige til å fortsette etter ham, noe som ga Simmons fri til raskt å bygge en 30-sekunders fordel.

Når de kom inn i de siste 20 km, og med Simmons' fordel, dukket britene opp blant de få nasjonene som fortsatt jaktet på seieren. Det var imidlertid italienske Martinelli som til slutt slapp unna.

Ved den siste runden så Simmons 50 sekunders fordel gode nok ut til å vinne.

Etterpå så Martinelli også stadig sikrere ut på andreplass, med landsmann Gianmarco Garofoli og en nederlandsk rytter som hoppet foran i et forsøk på å kjempe om bronsen mellom dem.

Da både sola og målstreken kom til syne, hadde Simmons god tid til å ta inn seieren. Bak ham var Martinelli like lite trakassert. Det forlot nettopp bronsen som skulle konkurreres, og Sheffield la til en velfortjent andre medalje for amerikanerne fra en fire-up sprint.

Av de britiske rytterne som hadde jobbet bra hele dagen, var Leo Hayter den best plasserte, og ble nummer 15.