Tour of Britain 2018 Etappe 8: Julian Alaphilippe vinner OVO Energy Tour of Britain mens Caleb Ewan vinner siste etappe

Innholdsfortegnelse:

Alaphilippe vinner OVO Energy Tour of Britain når Caleb Ewan tar etappeseier i Londons gater

Caleb Ewan fra Mitchelton Scott tok en spennende sprintseier i Londons gater på siste etappe av Tour of Britain, der Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) ble nummer to, mens Andre Greipel (Lotto Soudal) endte på tredjeplass., mens Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) tar sammenlagtseieren.

Alaphilippe endte i hovedgruppen, som sikret hans sammenlagtseier med en margin på 17 sekunder til Wout Poels fra Team Sky.

Hovedpelotongen ble bare kort opprørt, av en imponerende solo-pause fra Vasil Kiryienka (Team Sky), som ledet feltsoloen inntil en ivrig peloton som kjempet om mellomsprinten tok ham med 11 km igjen.

Den britiske rytteren Alex Paton (Canyon Eisenberg) tilførte løpet litt spenning da han vant den siste mellomsprinten av Eisenberg mellomvin mot Matt Holmes fra Madison Genesis, som kjempet imponerende i fronten av feltet i store deler av løpet., og ble også nummer to i KOM-klassifiseringen.

Etter mellomspurten og slutten av Kiryienkas angrep virket det sikkert at løpet ville komme ned til en massespurt.

Lede ut tog fra Quickstep, Lotto Soudal og Mitchelton Scott stilte opp ved siden av hverandre, og Mitchelton Scotts Caleb Ewan så sikker ut til å vinne da Mitchelton-rytterne ledet 500 meter fra mål, og Gaviria og Greipel klarte ikke å utgjøre noen alvorlig trussel.

Patrick Bevin fra Team BMC tok sprintertrøya, mens Nic Dlamini fra Team Dimension Data tok seieren i King of the Mountains-klassifiseringen. Lotto NL-Jumbo vant lagklassifiseringen.

Hvordan scenen utfoldet seg

På de trange, flate og kriterielignende gatene i London var det usannsynlig at et utbrudd ville bli vellykket fra første stund. Etappen var 77 km lang, og hadde ingen utfordringer med hensyn til stigning eller terreng som sannsynligvis ville fragmentere gruppen – bare en håndfull mellomspurter.

Etter 13 km med racing kom det litt spenning da Geraint Thomas forsøkte å bygge bro til en liten utbryter. Han lagde broen, men ikke overraskende lot ikke pelotonet den feste seg, og gruppen ble spolt inn.

Team Sky fortsatte å animere løpet. En pause med Sylvain Chavanel (Direct Energie), Conor Swift (Madison Genesis) og Matt Holmes (Madison Genesis) flyttet bort, og fikk selskap av ingen ringere enn Chris Froome.

Overraskende nok viste dette trekket seg litt mer vedvarende, og strekker seg til 10 sekunder, men det ble også spolert av 32 km-merket. Det ga vei for et motangrep som viste seg å være mer vellykket.

Det var faktisk 44 km igjen da dagens sterkeste trekk kom fra Vasil Kiryienka (Team Sky), som slo ut med Emils Liepins (One Pro Cycling), men droppet Liepins for å fortsette solo.

Vasil Kiryienka fra Team Sky flyttet til en ledelse på 30 sekunder med 33 km igjen. Med en rasende flokk som jaget ham ned på 50 kmt, viste han imponerende styrke ved å holde gruppen unna og beholdt en ledelse på 20 sekunder med 20 km igjen.

Da en ivrig flokk jaget etter mellomsprinten ved 11 km igjen, ble pausen til Kiryienka tatt, og det var duket for en sprintavslutning.