Chris Froome vinner Tour de France 2017 mens Dylan Groenewegen vinner sprint på etappe 21

Innholdsfortegnelse:

Siste etappe av 2017 Tour ender med sprintseier for Groenewegen

LottoNL-Jumbos Dylan Groenewegen presset seg foran Lotto-Soudals Andre Greipel i en skrap spurt for å vinne siste etappe av Tour de France 2017 på Champs-Elysees i Paris. Dimension Datas Edvald Boassen Hagen ble nummer tre.

Alle de viktigste trøyebrukerne kom seg trygt over målstreken for å sikre at det ikke var noen endringer i den samlede GC, og befestet Chris Froomes fjerde seier i Tour de France.

Den siste etappen av Touren er stort sett seremoniell, og pelotonet ankom Paris alle sammen, men når de først startet på rundene rundt Paris sentrum, kom angrepene tykt og raskt for å gjøre det til et sant løp.

En gruppe på ni, inkludert Daryl Impey (Orica-Scott) og Sylvain Chavanel (Direct Energie) brøt til slutt ut og klarte å opprettholde en ledelse på mellom 20 sekunder i flere runder.

Med noen av de største navnene i spurten ut av løpet – inkludert Marcel Kittel, Mark Cavendish, Arnaud Demare og Peter Sagan – så flere lag på sjansene for etappeseieren, så pausen fikk aldri komme langt nok foran til å forhindre gjengsprinten.

På de siste kilometerne var tempoet så høyt at lagene fant det vanskelig å etablere sprinttogene sine, men til slutt klarte Groenewegen å komme seg i perfekt posisjon og viste seg å være den sterkeste mannen på dagen.

Når det gjelder resten av løpet, var det den vanlige sakte prosesjonen til Paris, med all den tradisjonelle ryggklassingen, champagne-nippen og skurringen for kameraene. Det seirende Team Sky var strålende i nye trøyer med en gul stripe nedover ryggen, og erstattet den vanlige blå, og Froome vinket høflig til det franske publikumet som svarte positivt ved å ikke bue så mye som vanlig.

Etter 3 540 km med racing kom Froome hjem 54 sekunder foran Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) på andreplass, og 2 minutter 20 sekunder foran Frankrikes Romain Bardet (AG2R La Mondial), som klynget seg til tredjeplass med ett sekund fra Team Skys Mikel Landa.

Team Sunwebs Michael Matthews tok den grønne trøya – en verdig vinner til tross for at Marcel Kittel (Quick-Step Floors) ble forlatt, som vant fem sprintetapper og så ut til å være dødsert for poengseieren før han krasjet ut. på scene 17.

Den hvite trøyen for beste unge rytter gikk til britiske Simon Yates (Orica-Scott), som holdt den fra trinn 5. Det utgjør to hvite trøyer for Yates-husholdningen, etter at tvillingbroren hans, Adam, vant den kl. fjorårets Tour de France.

Klatrernes prikkete trøye ble vunnet av franske Warren Barguil (Team Sunweb), som også kontroversielt vant combativity-prisen, til stor frustrasjon for Lotto-Soudals Thomas De Gendt, som klaget over at han hadde angrepet i utbrytere. langt mer enn noen annen rytter.

Lagklassifiseringen gikk naturligvis til Team Sky, som kontrollerte løpet fra start til mål og bare ga fra seg den gule trøya i to dager, da Astanas Fabio Aru holdt den på etappe 12 og 13. En skuffelse for Sky var at Geraint Thomas, som hadde på seg gult i fire etapper i starten av løpet, var ikke med laget for å feire sin ultimate seier. Han krasjet ut under en rask nedstigning på etappe 9 og brakk kragebeinet.

De store taperne i årets Tour inkluderer BMC, som ikke klarte å vinne en etappe og hvis lagleder, Richie Porte, krasjet kraftig på etappe 9. Movistar hadde en like katastrofal Tour, med Alejandro Valverde som krasjet ut på selve etappen. første etappe, og lagleder Nairo Quintana klarte ikke å leve opp til forventningene, tydelig utslitt etter Giro d'Italia.

Det gjenstår nå bare å se om Froome kan vise seg mer motstandsdyktig enn Quintana ved å prøve sin egen dobbel med seier på Vuelta Espana.

Tour de France 2017: Etappe 21, Montgeron – Paris Champs-Élysées (103 km), resultat