Education Firsts Lachlan Morton havner på fjerdeplass på Three Peaks Cyclocross-løp

Innholdsfortegnelse:

WorldTour-proff ruller om fire minutter ned på Three Peaks og 12-gangers vinner Rob Jebb

WorldTour-profesjonelle Lachlan Morton endte på fjerdeplass på Three Peaks Cyclocross-løpet i Yorkshire i helgen. 27-åringen rullet over målstreken på Helwith Bridge, like nord for Settle, på fjerdeplass, fire minutter etter vinneren og Three Peaks Cyclocross-legenden Rob Jebb.

Jebb tok den 12. Three Peaks-seieren i karrieren og sin første tittel siden 2014, i et resultat som også sikret ham seieren i kategorien Mannlige veteraner over 40 år. Han slo andre Three Peaks-legenden Nick Craig med 30 sekunders margin for å hindre Scott-UK-rytteren fra en fjerde tittel.

Den andre på dagen for Craig så ham også komme først i kategorien Mannlige veteraner over 50.

Resultatene til både Jebb og Craig viste at lokalkunnskap og robust erfaring var mer nyttig enn WorldTour-watt over det utfordrende terrenget til Three Peaks.

Three Peaks er et årlig cyclocross-løp og takler tre bakker i Yorkshire Dales over 61 km med racing.

Rittet klatrer til toppen av Whernside før det topper Ingleborough og deretter Pen-Y-Ghent før det siste løpet hjem til Helwith Bridge.

Underveis er banen delt inn i 28 km vei, 33 km ikke-asf altert overflate og en siste 8 km "ukjørelig" terreng - avhengig av sykkelhåndterbarhet - som tvinger konkurrentene til å løpe med syklene.

The Education First-rytteren kjørte offroad-arrangementet i Storbritannia som en del av lagets "Alternative Calendar", et initiativ for profesjonelle landeveisryttere til å konkurrere i en serie løp utenfor deres vanlige kalender.

Så langt har Morton konkurrert i Dirty Kanza, GBDuro og Colorado Trail-løpet.