Galleri: Van der Poel og Kastelijn vinner på European Cyclocross Championships

Innholdsfortegnelse:

Tom Pidcock åttende på sin debut i Elitekategorien i det italienske løpet. Bilder: UEC

Mathieu van der Poel fra Nederland vant sin tredje tittel på rad i European Cyclocross Championships foran sin mangeårige rival Eli Iserbyt. Belgieren løp ham tett på den gjørmete italienske banen, med Van der Poel som vant med bare tre sekunder etter et showdown i siste runde.

Etter å ha vunnet U23- og Junior-utgavene, debuterte i år Brit Tom Pidcock i Elite-kategorien. Til slutt endte han på åttendeplass, etter løpet, tok Pidcock en mindre enn entusiastisk vurdering av resultatet, og sa at han hadde som mål å være tilbake på pallen så snart som mulig.

Bedre nyheter for britiske fans kom i U23-turneringen for kvinner. Anna Kay tok sølvmedaljen bak den nederlandske rytteren Ceylin Del Carmen Alvarado.

Bilde
Bilde

I eliteløpet for kvinner tok Yara Kastelijn en ettertrykkelig seier. Til tross for å ha tatt steget opp fra U23-kategorien, tok 22-åringen ledelsen fra start og så aldri ut i fare for å gi opp.

Med få ryttere utenfor Europa som vil true ved det kommende verdensmesterskapet som arrangeres i begynnelsen av februar neste år i Dübendorf, Sveits, gir løpet en tidlig indikasjon på hvem som kan være med i konkurransen om regnbuebandene.