Tour de France 2018 Trinn 3: BMC vinner laget TT for å sette Van Avermaet i gult

Innholdsfortegnelse:

BMCs tid viser seg å være uslåelig ettersom Sagan innrømmer ledelsen, Team Sky på andreplass

BMC Racing vant etappe 3 av Tour de France 2018, en 35,5 km lang tidsprøve for laget som starter og slutter i Cholet.

BMCs vinnertid på 38’46” var fire sekunder bedre enn Team Sky, syv sekunder opp på Quick-Step Floors og ni sekunder opp på Mitchelton-Scott. Det gjentok lagets suksess i 2015, forrige gang Touren inneholdt en lagtidsprøve.

Peter Sagans Bora-Hansgrohe-lag så aldri ut som å holde Sagan i gult, og slovakeren ble til slutt droppet av lagkameratene for å begrense tapene til GC-håpet Rafal Majka.

med løpsledelsen bytter nå til BMCs Greg Van Avermaet, den best plasserte rytteren blant de fire som krysser linjen sammen.

Nairo Quintana (Movistar) tapte nesten ett minutt til sine viktigste rivaler, mens Vincenzo Nibali, Romain Bardet og Ilnur Zakarin også tapte anstendige biter av tid.

Hvordan det utspilte seg

Tidrittet for laget var kanskje ikke åpningsukens Tour-grunnlag den en gang var, men etter den blåmerkende høyoktanhandlingen i åpningshelgen, representerte det en stor sjanse for GC-utforderne til å oppnå store tidsgevinster – eller slå tilbake tapt tid – over sine rivaler.

Du trengte faktisk bare å se på de planlagte starttidene for å se hvem blant favorittene som trengte å få tilbake litt tid.

Først av rampen var Mitchelton-Scott-teamet til Adam Yates, deretter kom Froomes Team Sky, etterfulgt av Quintanas Movistar og deretter Richie Portes BMC – en refleksjon av tiden tapt av den GC-jagende kvartetten på åpningsscenen.

Ruten ga absolutt mange muligheter til å gjøre noen reelle forskjeller i den generelle hakkerekkefølgen. Med en lengde på 35,5 km med start og mål i Cholet, var ruten bølgende snarere enn kupert, men fortsatt en skikkelig ben-tester, spesielt etter den straffende åpningshelgen.

Mitchelton-Scott fastsatte en tid på 38’55” som de andre kunne sikte på, og Team Sky satte behørig sikte.

Det så imidlertid ikke ut til å gå etter planen med det første, med Sky krysset en håndfull sekunder ned ved førstegangskontrollen ved 13 km.

Ved den andre kontrollen på 26,5 km hadde de imidlertid snudd underskuddet og ved målstreken var de opp med nesten 5 sekunder.

Movistar var aldri favoritter for TTT, så det var vanskelig å måle hvor fornøyde de var med å krysse linjen med en tid 50 sekunder langsommere.

Raskeste tid

Så kom BMC, som definitivt var et av lagene som ønsket å vinne. De så sterke ut hele veien, og ble belønnet for innsatsen med den raskeste tiden, tiden deres på 38'46 tok fire dyrebare sekunder fra Sky med en tur på gjennomsnittlig 54,9 kmt.

Så sekunder tatt og tapt for GC-rytterne som startet tidlig, men de store spørsmålene gjensto: Ville BMCs tid fortsatt være den raskeste på slutten, og hvem ville være i gult på pallen?

Sagan ville gjerne holdt på den, men den gule trøya er ikke hans prioritet i Touren, og med de 59 beste rytterne tot alt atskilt med bare 16 sekunder, skulle det ta noe spesielt fra Bora-Hansgrohe for å holde ham på topp.

I mellomtiden beholdt Team Sunweb Tom Dumoulin på forretningsenden av den samlede stillingen med en tur på 38’58”, og innrømmet bare 11 sekunder til BMC.

Men Bardet vil ha vært mindre glad for å se AG2R-laget tape mer enn ett minutt, mens Bahrain-Merida slet etter en grei start, og til slutt representerte det faktum at Nibali tapte like mye tid en grei øvelse i skadebegrensning.

Quick-Step Floors, det nest siste laget som startet, var den eneste alvorlige trusselen som kunne nekte BMC etappeseieren, og startet som et hus i brann – så mye at rekkene deres delte seg fra hverandre, med andre plasserte rytteren Fernando Gaviria sammenlagt blant de som ble løst.

Telaget omgrupperte seg, men Gaviria var ikke blant dem. Selv da fortsatte de å se fillete ut, men med 10 km igjen å ri var de fortsatt bare 6 sekunder nede.

Og de tapte bare ett sekund til i finalen, og Phillipe Gilbert var bare 4 sekunder unna gult, men BMC – og Van Avermaet – med en etappeseier og løpet førte til show etter en utmerket prestasjon.