Tour de France 2019: Egan Bernal blir den første colombianeren som vinner gul trøye; Ewan tar sluttfasen

Innholdsfortegnelse:

Bernal lager colombiansk historie når Ewan vinner en imponerende seier på Champs-Elysees

Egan Bernal (Team Ineos) krysset trygt Champs-Elysees målstreken for å lage historie og bli den første colombianeren til å vinne Tour de France da Caleb Ewan (Lotto-Soudal) fullførte et hattrick med etappeseire i Paris.

22-åringen sikret seg den første gule trøyen for Sør-Amerika etter en dominerende oppvisning i en værpåvirket alper som så ham kapre ledelsen fra Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) på etappe 19 før han ledet den. til mål.

Bernal sto på løpets siste pallplass sammen med Team Ineos lagkamerat og forsvarsmester Geraint Thomas og Jumbo-Vismas Steven Kruiswijk som ble henholdsvis andre og tredje.

Når det gjelder siste etappe på Champs-Elysees, startet Ewan en utrolig sprint i en rotete finale og slo Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) og Niccolo Bonifazio (Total Direct Energie) til seier.

Australieren tettet et stort gap på de siste 100 meterne til Bonifazio for å ta en jomfruseier på Champs-Elysees i 25-åringens debut i Tour de France.

Rengjøring før Paris

Da siste dagen av Tour de France stort sett var prosesjon, ville en løpsrapport om hvordan løpet utspilte seg, slag for slag, stort sett være ganske meningsløs. Her er i stedet en oversikt over hvem som vant hva de siste tre ukene.

Egan Bernal blir den første colombianeren som vinner Tour de France. Et spørsmål om når snarere enn om han tilraner seg slike som Nairo Quintana og Rigoberto Uran, som begge har endt på andreplass i løpet, for å være den første vinneren fra en nasjon som virkelig er besatt av sykling.

Han blir også den yngste vinneren av Touren på et århundre på 22 år og 195 dager. Bare Henri Cornet (1904) og Francois Faber (1909) var yngre enn Bernal i seier. 22 år gammel, bare la det synke inn.

Det betyr også at Bernal slutter seg til Laurent Fignon, Jan Ullrich, Alberto Contador og Andy Schleck for å forlate Touren med både den gule trøya til sammenlagtvinneren og den hvite trøya til beste unge rytter under 25 år.

Det signaliserer også den syvende seieren på åtte år for Team Ineos (nee Sky) på Touren. Deres fjerde forskjellige vinner og deres første ikke-britiske seier.

Thomas bytter første mot andre når han fullfører nok en Tour 1-2 for Team Ineos. Kruijswijk fullfører pallen, og endte på tredjeplass i det som var en imponerende prestasjon under radaren fra nederlenderen.

Den grønne trøya var alltid en selvfølge da Bora-Hansgrohes Peter Sagan tok en syvende poengtrøye på åtte år. Han tok trøya på etappe 3 og så aldri ut som å miste den hele veien til Paris.

Romain Bardet berget en skuffende tilt i den generelle klassifiseringen ved å ta den prikkede fjelltrøya etter en aggressiv finaleuke i Alpene.

Etter en tilnærming til racing som kunne ha passert for en sen kveld Channel 4 sitcom, sikret Movistar seg nok en lagklassifisering. Jager sine egne ryttere til tross for store inngrep på GC, og ledet tre ryttere inn i topp 10 uten å plage gult. Bytt aldri, Movistar.

Jumbo-Visma og Mitchelton-Scott og Lotto-Soudal tok alle fire etappeseire da Deceuninck-Quickstep tok tre, Bahrain-Merida tok to og Movistar, Groupama-FDJ og Bora-Hansgrohe tok en.

Endelig seiret rettferdigheten da Alaphilippe fikk sjansen til å stå på pallen i Paris.

Alaphilippe var rytteren av 2019 Tour, folkets mester. Rytteren som tente berøringspapiret på etappe 3 inn til Epernay og sluttet ikke å brenne før etappe 19 til Tignes.

27-åringen fra hjertet av Frankrike har inspirert en nasjon til å tro at de kan vinne den gule trøya igjen, til å elske å sykle igjen.

For det tar Alaphilippe hjem to etappeseire og prisen som rytterens mest aggressive rytter og en sjanse til å ta pallen på Champs-Elysees for å motta en siste jubel i årets Tour.