Ikke perfekt, men nær nok': Dan Evans vinner Hill Climb Champs; Jocelin Lowden tar kvinnetittelen

Innholdsfortegnelse:

Dan Evans og Jocelin Lowden leverte dominerende prestasjoner for å ta British National Hill Climb Championships. Foto: Craig Zadoroznyj

Dan Evans og Jocelin Lowden produserte dominerende forestillinger på Hedley Hill for å ta British National Hill Climb Championships for menn og kvinner.

Begge klarte å leve opp til regningene før løp som favoritter til å ta titlene i Northumberland på søndag.

Evans tok sin andre nasjonale tittel og klarte å slå den forsvarende mesteren Adam Kenway til andreplass med fem sekunder med en tid på 3:54:3.

Tiden på mindre enn fire minutter satt av Evans klarte å barbere 15 sekunder fra gjeldende Strava KOM.

Kieran Savage rundet av pallen for menn, som i 20-årsalderen produserte en imponerende tur for å avverge noen av favorittene før løp til tredje.

Side et 44 enkeltkjedesett med 11-28 bakkassett, fort alte Evans til Cyclist at til tross for at tempoet hans ikke var planlagt, var han fortsatt i stand til å slå andreplasserte Kenway på en overbevisende måte.

'Det første minuttet prøvde jeg å holde lokk på innsatsen, men mislyktes tot alt. Jeg har kjørt Adam fire ganger i år, alle med en vinnermargin på fem sekunder, sa Evans.

'Pacingen min var ikke perfekt, men nær nok. Jeg stoler på kraft og momentum, og stigningen var ikke bratt etter vanlige bakkestandarder.'

I kvinnenes arrangement fortsatte Jocelin Lowden sin rike form med sin sjette seier i bakkestigning på rad for å ta sin første nasjonale tittel noensinne.

Med en tid på 4:53:4 klarte Lowden å klatre over overraskelsen andreplass Mary Wilkinson, med en vinnermargin på ett sekund.

I en imponerende prestasjon klarte den flere nasjonale tidsrittmesteren og proffrytteren Hayley Simmonds å runde pallen, to sekunder etter Lowden.

I juniorarrangementene tok George Kimber og Corinne Side henholdsvis herre- og dame titlene.