Rohan Dennis tok den australske tidskjøringstittelen på Team Ineos debut

Innholdsfortegnelse:

Mithelton-Scotts Luke Dubridge forsvarer tittelen på en imponerende måte

Rohan Dennis sparket i gang Team Ineos-karrieren ved å bli nummer to bak Mitchelton-Scotts Luke Durbridge ved det australske nasjonale mesterskapet i tidskjøring i Ballarat, Victoria.

Verdensmesteren ble tatt til tittelen for andre år på rad av Durbridge, som dekket banen på 37,5 km på en tid på 46 minutter og 19 sekunder.

Durbridge klarte å finne 18 sekunder på Dennis på tvers av banen, og tok sin fjerde nasjonale tittel på temporitt i karrieren.

Dette kom etter et tett løp på en bane der de to rytterne ble separert med bare tre tidels sekund ved halvveiskontroll. Durbridge var imidlertid i stand til å ta det opp et gir i sluttfasen for til slutt å krysse streken med en ettertrykkelig seier.

Den nye Jumbo-Visma-signeringen Chris Harper fullførte pallen, om enn på en tid 1 minutt 52 sekunder etter Durbridge, for å fullføre en topp tre på verdensturne.

I kvinnenes turnering klarte 19 år gamle Sarah Gigante fra Tibco-SVB en imponerende seier i elite- og under-23-kategoriene for å slå WorldTour-rytterne Grace Brown og Amanda Spratt til en første elitetittel.

Gigante slo Brown med ni sekunder på den rullende banen på 28,6 km med Emily Herfoss som rundet pallen bare ett sekund ned på Brown. Verdensmesterskapets bronsemedaljevinner Spratt avsluttet ytterligere 31 sekunder på drift.

Disse tidskjøringsresultatene er den første smaken av store racingnyheter siden nyttårsskiftet. Neste opp vil være Tour Down Under etapperitt for kvinner og menn som finner sted i Adelaide, med start henholdsvis 16. og 21. januar.

Men gjennomføringen av disse rittene har blitt stilt spørsmål ved av visse deler av sykkelmiljøet med tanke på den nåværende skogbrannkrisen som griper store deler av Australia.

Siden starten i september har brannene tatt livet av 25 mennesker og hundrevis av millioner av dyr, og ødelagt 2 000 hjem i prosessen.