Vuelta a Espana 2019: Roglic vinner etappe 10 TT for å ta ledelsen i løpet med barnstorming-prestasjoner

Innholdsfortegnelse:

Slovene setter rivaler til sverdet i dominerende visning på trinn 10

Primoz Roglic viste seg å være uimotståelig da Jumbo-Visma-rytteren knuste rivalene sine for å ta etappeseieren og gå inn i ledelsen, og tjente den røde trøya med en knalltid på 47:05.

Den slovenske tidligere skihopperen hoppet over GC-lederen ved starten av dagen, Nairo Quintana (Movistar), som forventet avstod stor tid til sine rivaler som han nå må prøve å hente inn i fjellet.

Det var en blandet bagasje for de andre favorittene for sesongens tredje og siste Grand Tour. Roglics landsmann Tadej Podacar (UAE-Emirates), Alejandro Valverde (Movistar) og Miguel Angel Lopez (Astana) begrenset alle tapene sine opp til et poeng. Selv om Roglic faktisk tok Lopez i to minutter og de krysset linjen i rask rekkefølge.

Omvendt slet Carl Frederik Hagen (Lotto-Soudal) og Nicolas Edet (Cofidis) begge med dagens parcours, og endte dagen verre enn de begynte den.

ITT kom alltid til å påvirke GC

Dagens individuelle temporitt, den eneste i Vueltaen, i etterkant av dronningetappen og den første hviledagen, viste seg å være en for spesialister innen disiplinen.

Etter å ha flyttet fra Andorra til Frankrike, ville den rullende 36,2 km lange ruten som startet i Jurancon og sluttet i Pau alltid kreve både mental og fysisk styrke på grunn av svingete veier og bratte bakker.

Og slik viste det seg fra start - i hvert fall for de som ville sette en god tid - i liten kontrast til årets mer klumpete TT i Tour de France som også ble arrangert av den franske byen som dagens etappe ferdig i.

Den første av ni ryttere som har på seg nasjonale ITT-trøyer i dag, Tony Martin (Jumbo-Visma) rullet gjennom på 54:55, tydelig med ett øye på å jobbe for laget sitt senere i løpet.

Den første rytteren som satte en anstendig tid var Vasil Kiryienka (Team Ineos) som krysset på 50:17, men den tidligere verdensmesteren i tidskjøring ble raskt slått ut av det varme setet av CCC Teams William Barta med en tid på 49:17.

Benjamin Thomas, Groupama FDJs franske ITT-mester gikk inn i ledelsen etter å ha tatt seks sekunder fra Barta, bare for raskt å bli erstattet av landsmannen Remi Cavagna (Deceuninck-QuickStep) som seilte inn i ledelsen, og endte på 47:32.

Cavagna's så ut som det ville være på tide å slå, men Kiwi ITT-mester Patrick Bevin (CCC Team) hadde andre planer og klarte akkurat å gå en bedre, og krysset streken med tiden 47:30.

Få ryttere kom i nærheten av Bevin før GC-utfordrerne satte i gang, og de fleste rytterne startet enten for fort og brenner ut, eller bare rullet komfortabelt gjennom med mål om å bevare energien.

Lawson Craddock (Education First) og tre ganger portugisisk ITT-mester Nelson Oliviera (Movistar) beviste unntakene fra den regelen, og satte solide tider på henholdsvis 47:53 og 48:07.