Christine Majerus tar Boels Ladies Tour 2019 tot altittel

Innholdsfortegnelse:

Luxembourger vinner den største etappeløpseieren i karrieren mens Wiebes imponerer

Christine Majerus (Boels-Dolmans) har vunnet den samlede tittelen på Boels Ladies Tour 2019, og toppet pallen foran Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg) og Lisa Klein (Canyon-Sram)..

De tre rytterne hadde startet den siste dagen på den virtuelle pallen, selv om Weibes klarte å hoppe Klein til andreplass ved å ta en tidsbonus etter å ha endt som andreplass på siste etappe.

Hele løpet for generell klassifisering ble faktisk dominert av trioen, med regjerende mester Annemiek van Vleutens (Mitchelton-Scott) prologseier som det eneste resultatet godt nok til å holde lederens oransje trøye utenfor hendene.

Etter å ha tatt rygg-mot-rygg-seire 1 og 2 på hjemmebane, klarte Wiebes å fravriste GC fra Van Vleuten, bare for å avgi den neste dag til Klein da tyskeren vant etappe 3.

Majerus kom godt på etappe 4 for å ta ledelsen mens Franziska Koch (Team Sunweb) tok seier den nest siste dagen fra Arnhem til Nijmegen.

Den siste etappen snudde deres tidligere bedrifter, med konkurrenter som syklet fra Nijmegen til Arnhem. Som et ekko av likheten med parcours, var den eneste endringen den siste dagen at Marjerus mistet fire sekunder av sin 30-sekunders pute for til slutt å vinne sammenlagt med 26 sekunder.

Dette var den 22. utgaven av Boels Ladies Tour - også kjent som Holland Ladies Tour - det største etapperittet for kvinner som arrangeres i Benelux-landene, en del av UCI Women's WorldTour.