Marta Bastianelli vinner Gent-Wevelgem for kvinner fra redusert gjengsprint

Innholdsfortegnelse:

Italieneren hadde godt av en sterk ledelse som førte til seier på Gent-Wevelgem for kvinner

Marta Bastianelli vinner Gent-Wevelgem for kvinner etter en sterk ledelse fra lagkamerat Chloe Hosking. Jolien D'Hoore (Mitchelton-Scott) hadde sett ut til å være i en vinnerposisjon, og ledet spurten, men for lenge i vinden så hun blekne.

D'Hoore klamret seg til andreplass og Lisa Klein (Canyon-SRAM) krysset streken som tredje for å fullføre pallen.

Mye av arbeidet i hovedgruppen hadde blitt gjort av Team Sunweb, men de klarte ikke å gripe noen av angrepene sine og kom tomhendte derfra.

Dette er det femte løpet i 2018 Women's WorldTour, og gir den femte forskjellige vinneren.

Gent-Wevelgem: Hvordan det brosteinsbelagte løpet skjedde

The Women's Gent-Wevelgem, som faktisk startet i Ieper, ble kjørt over en løype på 142,6 km og tok seks nøkkelstigninger: to ganger hver opp Baneberg, Kemmelberg og Monteberg.

I løpet av de innledende kilometerne prøvde mange ryttere lykken, men uansett hvilken gap de små gruppene klarte å få, ville pelotonet snart reagere for å bringe ting sammen igjen.

Med 100 km igjen mellom rytterne og målstreken, var Thalita de Jong borte på egenhånd med en fordel på 29 sekunder, og gikk på sitt maksimum ut til 40 sekunder før det begynte å falle igjen.

Nederlenderen var tilbake i pelotonen rundt 5 km senere.

Banebergstigningen splittet pelotonen ettersom trykket ble påført av sterkere ryttere ved nesen av gjengen. Den neste oppstigningen, Kemmelberg, så også små kløfter i gjengen og rytterne ble stilt opp i stigningen og nedover nedstigningen.

De berømte Plugstreets - grussektorene som løper i nærheten av krigsminnesmerkene i denne regionen - hadde en større innvirkning på pelotonen enn de brosteinsbelagte stigningene hadde før.

Ved slutten av den tredje grusveien var det et gap på 28 sekunder mellom ledende peloton og den jagende bak, men arbeidet i jakten gjorde at gapet ble lukket relativt enkelt.

Noen ryttere prøvde å komme seg unna over Baneberg på andre stigning, men klarte ikke å rokke ved jakten.

Det var de senere stigningene som tok sin toll på noen ryttere, og da pelotonet gikk opp over Kemmelberg med 39 km igjen til slutten ble hullene langt mer merkbare da pelotonet delte seg opp.

Etter litt tempoutvikling av større lag som Boels-Dolmans, Team Sunweb og Mitchelton-Scott, ble det en pause i saksbehandlingen ettersom tempoet ble mindre da rytterne benyttet anledningen til å spise og drikke.

Da rytterne kom til 27 km fra slutten, gikk Rozanne Slik (FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope) solo og hadde snart 27 sekunder over ledelsen, som inneholdt de fleste av hovedkonkurrentene for dette UCI Women's WorldTour-løpet.

Sliks ledelse svevet like over 20 sekunder, og det så ut til å være mer en oppmykningsøvelse for et lag, i stedet for en langdistanseinnsats for hennes egen ære.

Pelotonet ble tvunget inn i lag da presset ble påført av Team Sunweb. Vinden så Slik fanget og tempoet i frontgruppen økte.

Den frontgruppen besto av 36 ryttere, og deres fordel over de bak splittelsen så ut til å bare øke etter hvert som kilometerne ble krysset av.

Chantal Blaak (Boels-Dolmans) var aktiv foran i gjengen, og utelukket seg selv fra sluttspurten. Verdensmesteren, som kunne vinne på egenhånd, virket glad for å spille en støtterolle på et lag fullt av vinnere.

Med 14 km igjen var gapet mellom gruppe én og to ute til 40 sekunder, så det var klart at vinneren ville komme fra frontgruppen.

Team Sunweb spilte til sin styrke og brukte fordelen av tall med gjentatte angrep fra ledende peloton, og tvang rivalene til å dekke trekkene.

En av dem som skulle angripe var Coryn Rivera, en sprinter som kunne vinne dette løpet, med et alt av ingenting-angrep og ble droppet så snart hun ble brakt tilbake, og lot henne sykle de siste 6 km alene eller som en del av den andre gruppen.

Blaak lanserte med 4,5 km igjen, men de andre var i live for faren. Neste gang var Blaaks lagvenninne Christine Majerus, før hun ble jaget ned og Blaak gikk igjen.

Ellen van Dijk (Team Sunweb) brukte et sykkelfelt for å starte opp, men klarte ikke å få et gap og det reduserte feltet var på vei mot en sprint.

Resultat: Gent-Wevelgem (142,6 km)